Speltti-punajuuripata


Raaka-aineet

  • 2 dl
    rikottuja spelttijyviä
  • 6–8
    punajuurta
  • 2
    porkkanaa
  • 2
    sipulia
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2 rkl
    öljyä
  • 7 dl
    vettä
  • 2 tl
    kuivattua timjamia
  • 2 dl
    kermaa
  • suolaa

Ohjeet

  1. 1. Huuhdo spelttijyvät huolella. Liota jyviä yön yli runsaassa vedessä. Valuta vesi pois ja huuhdo jyvät.

    2. Kuori ja halkaise punajuuret ja porkkanat.

    3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulipalat padassa pienessä tilkassa öljyä. Ripottele pinnalle sokeria.

    4. Lisää pataan punajuuri- ja porkkanalohkot, vesi, spelttisuurimot ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi.

    5. Hauduta pataa kannen alla uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunnin ajan.

    6. Lisää kerma ja suolaa maun
    mukaan. Sekoita pataa ja
    hauduta sitä vielä ilman kantta noin 20 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa pata salaatin ja suolakurkkujen kanssa.

    Huom!

    Jyvien liotusaika on 8-12h.

    (Jos et halua käyttää spelttiä, korvaa se kotimaisella luomukvinoalla).

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Speltti-punajuuripata”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.