Skeippipesto

20170704_11541920170704_115419
Vihannes
Ruokalaji
Valmistusaika
5m

Valkosipulin kukinnoista (skeippi) tehty pesto. Parasta kotikeittiön gourmeeta, mutta mistä niitä skeippejä saa?


Raaka-aineet

  • Nippu
    valkosipulin kukintoja
  • Laadukasta oliiviöljyä
  • (pähkinöitä tai siemeniä)
  • suolaa

Ohjeet

  1. Leikkaa kukinnot pienemmäksi, jotta mahtuvat sauvasekottimeen. Lisää pitkänmalliseen astiaan öljy, suola ja kukinnot. Jos haluat pestoon hieman lisää rakennetta, lisää mietoja pähkinöitä tai siemeniä, kuten cashew-pähkinöitä muutama. Hyvä lisä on myös jokin pitkään kypsytetty kova juusto, kuten parmesaani.

    Soseuta sauvasekottimella hienoksi ja siirrä pieneen purkkiin tarjoiltavaksi.

    Pesto toimii levitteenä leivällä tai muulla ruoalla. Maku on hyvin vahvasti valkosipulinen. Kypsentämättömällä valkosipulilla on useita terveyttä edistäviä ja flunssaa ehkäiseviä ominaisuuksia, loistava gourmet superfood siis!

    Skeippipestoa säilytetään jääkaapissa, eikä säily kauaa, kuten muutkaan pestot. Eipä sitä sitä ole meidän taloudessa säilytettäväksi asti ensimmäiseltä ruokailulta koskaan jäänytkään, niin on herkkua tämä!

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Skeippipesto”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.