Punajuurikakku


Raaka-aineet

  • 3 ½ dl
    vehnäjauhoja
  • 3 dl
    sokeria
  • 1 dl
    kaakaojauhetta
  • 1 rkl
    leivinjauhetta
  • 2 tl
    neilikkaa
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 4 dl
    punajuuriraastetta(n.400g)
  • 250 g
    voita (tai margariinia)
  • 4
    munaa

Ohjeet

  1. Voitele vuoka (halkaisija 24 cm) ja jauhota hasselpähkinärouheella.

    Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Pese ja kuori punajuuret (suojaa kädet hanskoilla!). Raasta hienoksi raasteeksi – mitä hienompi raaste, sitä mehevämpi kakku. Lisää raaste vatkaimella sekoittaen jauhoseoksen joukkoon.

    Sulata voi ja sekoita jauho-punajuuriseokseen. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaten.

    Paista 175 asteessa noin tunti. Anna seistä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.

    Koristelu:
    2 dl vispikermaa
    2 tl sokeria
    sitruunamelissan lehtiä

    Mittaa kulhoon kerma ja sokeri ja vatkaa vaahdoksi. Koristele kakku pursottamalla kermasta ruusukkeita. Viimeistele sitruunamelissan lehdillä.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Punajuurikakku”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.