Pinaattiohratto

Vihannes
Ruokalaji
Annokset 4 annosta

Loistava kotimainen lisuke korvaamaan pastan tai riisin. Kaikki raaka-aineet suomalaisen maatalouden vähäisen prosessoinnin tuotteita ja löytyy helposti Luomuna.


Raaka-aineet

  • 200 g
    pinaattia
  • 1,5 dl
    ohrasuurimoita
  • 3
    kevätsipulia
  • 4 dl
    kasvislientä
  • 2 dl
    kermaa
  • rypsiöljyä
  • suolaa

Ohjeet

  1. Pilko kevätsipulit kuutioiksi. Tähän hyvä niksi on viiltää sipuli ensin paksusta päästä neljään osaan pituussuunnassa ja sen jälkeen pilkkoa sipuli päästä päähän.

  2. Lämmitä öljy pannussa ja kuullota sipulikuutiot.

  3. Lisää pannuun ohrasuurimot ja kuullota niitäkin hetki.

  4. Lisää kasvisliemi ja anna ohraton kypsyä kannen alla jonkin aikaa. Kasvisliemeksi kannattaa ottaa itse tekemäänsä pakkasesta. Näin tietää mitä kasvisliemi sisältää.

  5. Kun kasvisliemi on imeytynyt ohrattoon, lisää pannulle kerma ja pieneksi pilkotut pinaatit ja anna hautua vielä hetki, mutta älä kypsennä puuroksi asti.

  6. Tarjoile kasvisten ja/tai lihan kera lämpimänä. Herkuttelutuulella voi ohraton päälle raastaa parmesaania, tosin sitä en ole nähnyt vielä Suomessa tuotettuna!

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Pinaattiohratto”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.