Ninan punajuurisämpylät


Raaka-aineet

  • 300 g
    Mainion punajuuria
  • 5 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • 13 dl
    hyviä sämpyläjauhoja
  • 1 pss
    kuivahiivaa
  • 100 g
    pehmeää voita

Ohjeet

  1. Kuori ja keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Raasta kypsät ja jäähtyneet punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää kulhoon reilusti kädenlämpöinen vesi, suola, puolet jauhoista sekä kuivahiiva. Sekoita tasaiseksi.

  2. Alusta taikina valmiiksi lisäämällä jauhot ja pehmeä voi hiljalleen taikinaan. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo kohonnut taikina sämpylöiksi. Kohta valmiita sämpylöitä vielä 15 min ja paista sen jälkeen 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Ninan punajuurisämpylät”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.