Ninan Maa-artisokkarisotto


Raaka-aineet

  • 250 g
    maa-artisokkaa
  • salottisipulia
  • valkosipulinkynttä
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 2 dl
    risottoriisiä
  • 1 dl
    valkoviiniä
  • n. 4 dl
    kuumaa kasvislientä
  • 60 g
    voita
  • 100 g
    raastettua parmesaanijuustoa
  • 1 tl
    suolaa
  • 1 tl
    tl mustapippuria

Ohjeet

  1. Kuori ja leikkaa maa-artisokat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna salotti- sekä valkosipulit.

  2. Kuullota hienonnettua sipulia ja valkosipulia oliiviöljyssä paistokasarissa. Varo, etteivät sipulit ruskistu. Lisää riisi. Sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu hiukan läpinäkyväksi.

  3. Lisää valkoviini ja jatka sekoittamista.

  4. Kun viini on imeytynyt, lisää joukkoon maa-artisokat sekä osa kasvisliemestä.

  5. Jatka sekoittamista, lisää kasvislientä pienissä erissä risoton joukkoon sitä mukaa, kun edellinen liemi on imeytynyt riisiin. Risoton kypsymisaika on noin 15–20 minuuttia.

  6. Lisää lopuksi voi, suola ja pippuri sekä raastettu parmesaani.

  7. Koristele annokset ja tarjoile heti.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Ninan Maa-artisokkarisotto”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.