Ninan Linssi-kasviskeitto


Raaka-aineet

  • 3 dl
    punaisia linssejä
  • noin 1,2 l
    kasvislientä
  • iso sipuli tai purjo
  • valkosipulinkynttä
  • porkkanaa
  • 200 g
    juuriselleriä
  • 2 rkl
    tomaattipyrettä
  • laakerinlehteä
  • 1/2 rkl
    yrttisekoitusta
  • pippurisekoitusta myllystä
  • suolaa
  • 2 rkl
    hienonnettua persiljaa

Ohjeet

  1. Kaada linssit siivilään ja huuhtele hyvin. Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi.

  2. Murenna liemikuutiot veteen. Hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet ja viipaloi hyvin huuhdottu purjo. Lisää ne kattilaan. Leikkaa juurekset pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan. Lusikoi kattilaan tomaattipyree ja lisää laakerinlehdet. Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja lisää sitten linssit.

  3. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Lisää loppupuolella yrttimauste ja mausta lisäksi pippurisekoituksella ja tarvittaessa suolalla.

  4. Ripottele keiton pinnalle persiljaa. Tarjoa keiton kanssa ranskankermaa tai ruokajogurttia.

    Mausta ranskankerma tai jogurtti esim. inkiväärillä, chilillä tai currylla.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Ninan Linssi-kasviskeitto”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.