Kesäkurpitsakakku


Raaka-aineet

  • 4 dl
    (n. 200 g) raastettua kesäkurpitsaa
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 2 tl
    leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2 tl
    kanelia
  • 2 tl
    kardemummaa
  • 1 rkl
    vaniljasokeria
  • 1 dl
    paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 1 ½ dl
    hasselpähkinärouhetta
  • 200 g
    voita tai margariinia
  • 2 ½ dl
    ruoko- tai taloussokeria
  • 4 munaa

Ohjeet

  1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä jauhot, mausteet, siemenet ja pähkinärouhe.

    Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen (sekoita välissä jauhoseosta, mikäli vaahto muuttuu rakeiseksi). Lisää jauhoseos taikinaan kesäkurpitsaraasteen kanssa.

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24 cm).

    Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa hetken aikaa ennen kumoamista. Jäähdytä.

    Pinnalle:
    40 g valkosuklaata
    kourallinen kurpitsansiemeniä

    Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Laita suklaasula pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni reikä. Pursota suklaata kakun päälle. Ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Kesäkurpitsakakku”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.