Härkäpapukastike ja Timjamiperunat


Raaka-aineet

  • 1–2
    porkkanaa
  • 1
    sipuli
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 2
    varsisellerin vartta
  • ½ dl
    rypsiöljyä
  • tuoreita keitettyjä(5min) härkäpapuja
  • 1 prk
    tomaattimurskaa
  • 1–2 dl
    vettä
  • 1 tl
    sokeria
  • ½ tl
    paprikamaustetta
  • suolaa ja pippuria
  • punaviinietikkaa

Ohjeet

  1. 1. Keitä tai höyrytä härkäpapuja 5 minuuttia.

    2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit ja porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös varsisellerin varret.

    3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää keitetyt tuoreet härkäpavut.

    4. Lisää kasvikset, tomaattimurska ja 1 dl tomaattipurkin huuhteluvettä. Mausta seos sokerilla, paprikalla, pippurilla, suolalla ja etikalla.

    5. Anna seoksen kiehahtaa ja hauduta kannen alla noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä.

    Uunissa paahdetut perunat
    6 perunaa
    1 rkl oliiviöljyä
    ripaus suolaa
    mustapippuria
    ½–1 tl timjamia

    Pese perunat huolellisesti ja viipaloi ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Pyörittele viipaleet öljyssä ja mausteissa. Kumoa perunat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda kypsiksi 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Nauti perunat härkäpapukastikkeen kanssa.

Kommentit

Ei vielä yhtään kommenttia.

Kommentoi ensimmäisenä “Härkäpapukastike ja Timjamiperunat”


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.