Lisuke

Skeippipesto

20170704_115419
Vihannes
Ruokalaji
Valmistusaika
5m

Valkosipulin kukinnoista (skeippi) tehty pesto. Parasta kotikeittiön gourmeeta, mutta mistä niitä skeippejä saa?

Kurpitsamarmeladi

dsc_0386
Vihannes
Ruokalaji
Tarvikkeet
Tiiviisti suljettavia purkkeja
Valmisteluaika
10m
Valmistusaika
30m

Sadonkorjuutapahtumassa herkutellun kurpitsamarmeladin resepti on isoäidiltäni. Oli kuulemma alun perin internetistä, mutta käsin kopioidun paperilapun kulmassa olleet merkinnät reseptin toimivuudesta ovat se perinteisen reseptien jaon salaisuus.

Höyrytetyt & paistetut pavut

1 Review (5.00 out of 5)
Valmis

Ei keitetyissä pavuissa vikaa ole, mutta tällä valmistustavalla saat pavuista kulinaristisen herkun, jossa maku ja rakenne säilyvät! Toimii kaikille palkoineen syötäville tarhapavuille ja voipa joukkoon lisätä myös kuorittuja tuoreita papuja, kuten härkäpapu. Nokare voita ja ripaus suolaa, niin krantuinkin isäntä löytyy santsipapuja poimimasta.

Pinaattiohratto

Vihannes
Ruokalaji
Annokset 4 annosta

Loistava kotimainen lisuke korvaamaan pastan tai riisin. Kaikki raaka-aineet suomalaisen maatalouden vähäisen prosessoinnin tuotteita ja löytyy helposti Luomuna.